Chicken Hill 2009 – og en senil skytte

Fredag og lørdag stod på IPSC-skydning alias Chicken Hill 2009 efter tre års pause, så der skulle lige gennemrodes et par Silvan-kasser eller tre for at finde fodbodstøvler, magasiner, høreværn og hvad der nu ellers skal bruges til et sådant stævne (som også viste sig at være DM, hvilket nok var lige optimistisk nok efter tre års stilstand ;-)

Fredag skød jeg prematch på de baner, som ellers skulle skydes søndag, da jeg skulle flyve søndag, mens jeg skød lørdagens baner helt normalt om lørdagen.

De første baner gik meget godt – selv om vejrguderne og undertegnede stadig ikke var de bedste venner. Det regnede bygevis i stride strømme med torden og lynild, så vi måtte søge ly køretøjerne mellem skydningerne (selv om min 4×4 hører til blandt de største, er den ikke lavet til en voksen mand med pistolbælte med fire hurtigtræksmagasinholdere og et 1911-hurtigtrækshylster fra Safariland, så det var en ren videnskab at knibe sig ind og ud af bilen uden at pistolen lavede alt for megen ravage ;-)

Desværre drillede min pistol en del og havde flere fødefejl på de fleste stages, hvilket er noget irriterende, når nu skydningen er på tid, men jeg kunne måske også lige renset den inden skydningen, da olien sikkert var blevet lidt stiv ;-).

Fredag aften gik derfor med at skille pistollen ad, rense den grundigt, og så samle den igen – jo, jeg kunne stadigvæk huske hvordan man gjorde, og så var jeg kampklar til start igen lørdag morgen på stage 5, hvor pistolen virkede helt perfekt efter hensigten og skytten nogenlunde efter hensigten ;-)

På den stage blev da til en 7. plads ud af 30 skytter i Standard-division (ja, det vidste jeg jo ikke på det tidspunkt, men følte det gik ok), så jeg var fuld af forhåbning til næste stage, hvor pistolen igen fik fødefejl, og så var den stage ikke værd at snakke om.

Sådan gik det resten af dagen. De stages, hvor pistolen virkede, gik det meget godt og jeg endte med at lægge på cirka samme placering som den første stage – selv stage 17, som var en slags Steel Challenge med ni stålmål fik jeg skudt på 6:09 (for de uindviede, så står man afslappet med pistolen ladt i hylster, hvorefter man på signal trækker og skyder målene så hurtigt som muligt – og efter tre år var jeg helt tilfreds med de seks SEKUNDER og 9/100, men blev da slået af syv andre skytter, hvor den hurtigste var Bo Stampe Madsen på 4:11).

 

Ladegreb efter ladegreb from Jørgen Koch on Vimeo.

Helt galt gik det (selvfølgelig den eneste stage, hvor der blev filmet) på stage 1 i hullet lige før frokost, hvor jeg måtte tage ladegreb efter ladegreb og så bare hælde patronerne ud af udkasterhullet (og endte da også med dagens længste tid, men jeg nød skydningen selv om jeg godt vidste, at jeg lige så godt kunne hylstre og så smide sten efter skiverne – det havde nok været hurtigere ;-)

Først i løbet af de sidste par stages (man er jo ved at være gammel ;-) gik det op for mig, at jeg sidst skød til Rooster Mountain i 2006 og der havde præcis de samme problemer med pistolen – eller magasinerne er det nok rettere sagt. Pludselig kom jeg i tanke om, at jeg der rendte irriteret rundt og forgæves forsøgte at låne magasiner.

Hvor dum man kan være – bare smide en defekt pistol (magasiner) i våbenskabet og så tage den frem efter tre år uden bare lige at træne en lille smule – så havde jeg nok (gen)opdaget fejlen og måske nået at udbedre den, men det er nok bare typisk mig.

SPS Standard Plus

Jeg har heldigvis allerede aftalt med en af de gamle gode drenge, at vi mødes til lørdagstræning næste lørdag, hvor jeg får lov til at prøve hans magasiner – så må vi se, om det er der fejlen ligger, så jeg kan nøjes med nogle nye magasiner eller skal ofre en større våbensmedsoperation (eller en helt ny skyder ;-)

Det var ganske hyggeligt at møde mange af de gamle – og også se, hvor mange nye der var kommet til. Jeg glæder mig til næste skydning – især, når jeg har fået pistolen til at virke efter hensigten!

3 Replies to “Chicken Hill 2009 – og en senil skytte”

 1. Tjena Kochman!

  Godt se dig skyde igen, glædede mig til at se dig igen til prematchen, men fik uventet besøg af familen, så jeg blev nød til at droppe matchen.

  Hvis du skal bruge hjælp med kanonen så sige til. Håber vi ses til et stævne snart.

  Mvh
  Mats

 2. Tjena Dalmas

  Ja, det havde jeg skam også glædet mig til, men familien skal jo også passes ;-)

  Kommer du på lørdag?

  //Kochman

 3. Nej dessværre, mere familie der insisterer på at komme på besøg bare for at man bliver gamel.. jag tager og skyder en SweDen Cup på søndag.

  Må bäst,

Lukket for kommentarer.