Forårstju-hej

Så kom tiden til årets første tju-hej-tur.

Jeg glædede mig til at få luftet min nye HP2, som jeg faktisk endnu ikke havde fået kørt på – end ikke en lille prøvetur, da den blev købt ubeset – og stadig stod på en trailer i min garage (suk).

Nå, vanen tro bestilte jeg et par enkelte stumper fra Touratech og brugte lidt af dagen før afgang til at montere nogle af disse. På selve afgangsdagen havde jeg aftalt at mødes med Dan omkring kl. 1600, men da tiden nærmede sig skulle jeg jo lige prøve at starte dyret.

Danm – der var ingen strøm på! Sikken en nedtur. Fandt min lader frem og begyndte straks at lade, men efter utallige forsøg (også med startkabler), måtte jeg bide i det sure æble. Jeg kørte hjem fra garagen (lejet ude i byen) omkring kl. 2300, hvor jeg så havde brugt lidt af tiden til at montere nogle flere Touratech-ting, hoppede straks i dynerne og stod op igen kl. 0300 for igen at køre ud og se, om dyret kunne starte – så kunne jeg jo være der til morgenmaden.

Jubii, det lykkedes. På med alt tøjet og min nyindkøbte BMW Neck Lace, der lige skulle prøves på nogle grusveje på vej til Floboda. Afsted det gik til HH, hvor det lykkedes mig at få købt en billet, men da jeg holdt i “køen” så jeg, at færgen først gik om 45 minutter. ØV siger jeg bare, men det lykkedes mig at få pengene retur og haste over til Scandlines, hvor jeg kørte direkte ombord og færgen sejlede da også mindre end et minut efter jeg var kommet ombord.

Turen startede lidt kedeligt med motorvejskørslen fra garagen til færge, men da jeg kom ud af Helsingør gad jeg ikke det pjat mere. Har bestemt mig for længe siden, at jeg gider ikke køre motorvej – hverken på den ene eller den anden cykel (så skal jeg i så fald have mig en gaderacer). Jeg fandt derfor ind på nogle af de grusspor, som de andre havde kørt dagen før. Det var ganske fedt at køre rundt i skovene kl. 0630 om morgen for fulde gardiner, selv om formanden havde løftet sin spinkle pegefinger mod alenekørsel.

Fem kilometer sydøst for Markaryd gik det så galt. Jeg var lige kommet ud af skoven og ud på hovedvejen, hvorefter den ellers fine cykel gik i stå uden varsel. Pinligt, men jeg var løbet tør for fuel. Jf. manualen, som jeg lige havde pløjet igennem et par dage før, skulle der tændes en advarselslampe, når der var ca. 50 km tilbage (standard-BMW). Det gjorde der dog ikke, og jeg begyndte at trække samtidigt med, at jeg sendte en sms til formanden, der var så flink at sørge for en fueltruck. Tak til Flemming H., der altid er klar med en hjælpende hånd og en fem liters dunk.

Jeg fik derefter fyldt tanken op på den nærliggende tank og stødte til de andre 45 minutter før mit hold skulle afsted. Nåede lige en halv kop kaffe og et par stykker af gårsdagens smørrebrød og så afsted det gik.

Fredag var der konkurrencekørsel i form af et orienteringsløb. En fed dag, hvor cyklen opførte sig fint, men dog ikke markerede sig på nogen måde. Var faktisk en smule skuffet, da det vist bare var en ganske almindelig offroader. Om aftenen var der hygge, pølser og små underholdende indslag fra holdende (en del af konkurrencen), og vi så da både spring gennem ild, burnere og en levende, halvnøgen ildpuster.

Lørdag var der sporkørsel og frivillige ruter – og da jeg havde vænnet mig lidt til cyklen, fik den lidt mere gas. Sikken en forskel! Hold op, hvor den er fed. Den skal køres meget aggressivt og bagenden skal have lov til at komme godt ud til siden i svingene, men så kan man også styre de 105 HK meget, meget præcist gennem svingene. What a ride – fed cykel og jeg kan varmt anbefale sådan en Neck Lace!

Lørdag aften stod den på DD-middag – ganske hyggeligt og forståeligt, da vi så undgik at have et par mand stående i køkkenet hele dagen, men Flemmings mad er nu bedre!

Da jeg desværre skulle arbejde søndag valgte jeg at køre hjem lørdag aften og efterlade de sure pligter til de andre. Tak til alle for en fed weekend, der er en fed måde at stresse af på – I er sgu’  nogle hyggelige fyre og piger!

Du kan finde en lille film her (overvejer kraftigt en kvalitetshjelmkamera).

One Reply to “Forårstju-hej”

  1. Hej Kockman
    Fed film fra en fed dag! Ærgerligt at lyden ikke er lidt bedre, men hvad kan man forvente af et kamera i den prisklasse? Vi ses en dag,
    Rune

Lukket for kommentarer.