Chili con carne til to dage

Så fik jeg igen brygget en god gang chili con carne, og vil lige dele min opskrift med jer.

Chili Con Carne

Jeg har lavet denne opskrift ved at kombinere opskrifterne fra brødrene Price og Charlotte Rosenstand, så prøv den og skriv, hvad I synes om den (jeg laver altid en god stor portion, så der er “lidt” til dagen efter):

Ingredienser

4-5 spsk. olie (eller svinefedt)
2 store løg, finthakket
4-5 fed hvidløg, presset
1-2 små. stærke chilipeber – fx habanero chili, meget finthakket (eller 2-3 alm. chili med kerner)
2-3 ancho chili udblødte i vand (kan erstattes med anden mild aromatisk chili – evt. i pulverform)
2 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. oregano
1-2 spsk. brun farin
500 g grofthakket oksekød
700 g magert oksekød knivhakket i tern (½-1½ cm)
2 tsk. chilipulver
Havsalt
Friskkværnet sort peber
2 ds. hakkede tomater
ca. 50 g tomatpuré
5 dl oksebouillon
2 ds kidney bønner fra dåse, skyllede og afdryppede
50-75 g mørk chokolade 70%, finthakket

Tilbehør: Mexikanske øl, limebåde, creme fraiche og nachos – og evt. en god gang guacamole.

Fremgangsmåde

Varm olien (eller smelt fedtet) i en stor, sort smedejernsgryde , og tilsæt derefter løg, hvidløg og chili. Når løgene begynder at tage farve, tilsættes chilipulver, salt, peber, kanel og spidskommen, og det hele vendes godt sammen.

Rist herefter kødet lidt af gangen i blandingen (hvis du ikke har et godt, kraftigt blus, bør du svitse kødet først for at undgå at kødet koger i stedet for at stege – se opskriften fra Price).

Tilsæt derefter oregano og brun farin sammen med tomater, puré og bouillon, og lad retten simre et par timer eller mere under løg. Rør lidt i den en gang i mellem og tilsæt evt. lidt ekstra bouillon undervejs – den må ikke koge tør.

En halv times tid før servering tilsættes bønnerne sammen med evt. mere væde og simrer færdig – den smages herunder til med salt, peber og cayennepeber (eller frisk chili).

Til sidst tages retten af varmen og den finthakkede chokolade røres i.

Velbekomme!

1 Response to “Chili con carne til to dage”


  • Hvis du er helt vild med majs, kan du tilsætte en dåse majs lige før du tager chilien af varmen, så de lige når at blive varme men ikke koger ud.

Leave a Reply

*