Rumfærgernes tid er forbi…

Denne sommer måtte det så ende.

NASA fløj den sidste Space Shuttle-mission og min egen elskede rumfærge (se min mc-historie) blev byttet ud med en ny og større model, som straks blev døbt Il Gigante.

Det hele startede med, at jeg fredag middag i forrige uge før jeg skulle afsted på ferie kørte forbi Xpedit i Ølgod (det ligger ovre i vestjylland) for at bytte en pære. Jeg havde forinden flere gange (i flere år) kigget meget interesseret på en nye BMW R1200 GS Adventure – især med det nye DOHC-topstykke (masser af moment og utrolig velafbalanceret – man mærker slet ikke, at der er tale om en boksermotor).

Kurt og Rune mente de havde et godt tilbud til mig, hvis de fik den gamle rumfærge. Der stod nemlig en lettere brugt (og gul) 2010’er i Farum (tidligere ejet af en kendis), som var meget, meget pæn og havde alt i udstyr (bordcomputer, antispind, dæktrykskontrol, Enduro ESA (elektronisk affjedring), varme i håndtag, kromudstødning, tågelygter, LED-blinklys, alutasker og topbox med ryglæn) .

Jeg fortalte selvfølgelig, at jeg skulle afsted næste morgen, og derfor skulle have cyklen samme dag – selv om den stod i Farum (og det ligger jo som bekendt på Sjælland) – og at jeg ikke helt brød mig om den gule udgave.

Il Gigante

Il Gigante (Stelvio-passet). 

Vi handlede frem og tilbage (de mente, at jeg skulle være jyde og tale med lidt mere accent, på den måde som jeg forhandlede priser og tilbehør), og til sidst blev vi da enige (herunder, at jeg fik et røggråt plastsæt til cyklen) – der var klokken i mellemtiden blevet ca. 1330 og de lukkede i Farum 1700. Der blev hastebestilt nummerplade og pudsning, og efter et par underskrifter eller fire satte jeg kursen mod Farum, mens den blev indregistreret og klargjort til afhentning.

Undervejs kunne jeg godt se, at de kom til at knibe med at nå at hente jakke og styrthjelm, så jeg måtte ringe til en ven. Ulrik stillede velvilligt op med udstyr og kørelejlighed, og kl. 1650 var vi i Farum hele 10 minutter i lukketid.

Jeg fik nøgle og papirer og en hurtig demo af ESA’en, hvorefter jeg kørte ud til min garage velvilligt fulgt af Ulrik, som så kørte mig tilbage til min bil og så gik det igen retur til garagen for at pakke (det blev en dyr pære ;-) …