Gratis e-bog til Excel 2010

Jeg har helt ekstraordinært valgt at udgive en gratis e-bog om Excel 2010, som du kan downloade på min firmahjemmeside.

Gratis e-bog til Excel 2010

Bogen svarer indholdsmæssigt til cirka halvdelen af mit kursusmateriale til Excel 2010 Grundkursus, der nu også sælges som e-bog.

Du kan lige nu købe denne grundbog til en reduceret pris, men slå til nu – tilbuddet har en begrænset varighed!

I bytte håber jeg du vil dele linket med dem du kender og abonnere på firmaets nyhedsbrev, men det er selvfølgelig helt frivilligt ligesom du altid kan afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Jubilæum

Så har der været over 50.000 visninger på dette site siden åbningen – tak til alle besøgende!

Åbent spørgsmål til Annette, Holger og Helle

 

Kære Annette Vilhelmsen

Først tillykke med valget!

Du sagde i din flotte tiltrædelsestale, at “vi” har brug for alle, herunder også ingeniøren og piloten.

Mange i især den sidste gruppe har svært ved at finde job i Danmark, og vi er en del efter senest Cimber Sterlings konkurs, der har måtte kigge efter job i Kina, Japan, Vietnam, Indonesien, Etiopien, Chile, Tyrkiet, – ja, kun fantasien sætter grænser.

Det er ikke særligt fine forhold med i nogle lande kun op til fire fridage om måneden efter firmaets forgodtbefindende og mulighed for at komme hjem til familien en gang hver tredje måned, men hvad gør man ikke for et job (der så i øvrigt ikke er særlig velbetalt) – selv om det medfører store afsavn af familie og venner?

Før kunne familien jo så overleve lidt på ligningslovens paragraf 33a om skattefritagelse for udsendte, men det gælder jo så ikke længere…

Jeg får selv måske på et tidspunkt mulighed for et job i udlandet, men med ophævelse af paragraf 33A kan det rent økonomisk bedre betale sig at blive hjemme og modtage dagpenge – lidt trist, at vi skal belaste dagpengesystemet, når nu i hvert fald nogle af os gerne vil tage et par år i udlandet indtil der kommer bedre tider i lille Dannevang!

Ud over den rent lønøkonomiske bagside skal der jo også tages alle de andre forhold med i købet, når man er langt væk fra familien i længere tid med dobbelt husførelse og transportomkostninger – gad vide, om man kan retfærdiggøre et dagligt kørselsfradrag til og fra fx Kina, Indonesien eller Chile?

Dagens spørgsmål

Mit spørgsmål til dig lyder derfor:

Vil du arbejde aktivt for at ophæve ophævelsen af denne paragraf, så vi igen kan få dansk industri på spil i udlandet og sikre at danske piloter bare ser et lille incitament i at søge job i udlandet (vi skal jo nok bruge pengene herhjemme, når vi er hjemme igen på et eller andet tidspunkt)?

Så selv om Helle, Holger og du sikkert har mange andre punkter på dagsordenen i dag, håber jeg I også vender dette vigtige emne og glæder mig til et positivt tilsagn!

Mange hilsener

Jørgen Koch

 

Jeg vil også have en Esc-tast på min iPad

Jeg har længe vidst, at der var noget der manglede. Noget der gav mig kontrollen over mine nye enheder. Som gammel, nej erfaren hedder det jo, Windows-bruger, så har jeg ligesom savnet noget på min iPad (version 1).

Ved at læse dagens ComOn har jeg fundet ud af hvad det er jeg mangler. Det er jo Esc-tasten!

Esc

Jack Dennerlein fra Harvard School of Public Health, der er ekspert i interaktion mellem mennesker og computere, fortæller, at det er den tast der giver dig (en følelse af at have) kontrollen over din computer.

Så nu må jeg ud at lede efter en Esc-tast til min iPad, min iPhone, min HTC og alle de andre gadgets, man efterhånden har fået samlet sammen ;-)