Monthly Archive for juni, 2012

Mere orienteringsløb og QuickRoute

Nu har jeg løbet et løb mere og leget lidt mere med QuickRoute (se tidligere indlæg), og nu også fundet ud af at oprette mit eget o-løbs-arkiv (så kan alle grine med af mine dårlige vejvalg) ved hjælp af DOMA (Digital Orienteering Map Archieve).

QuickRoute DOMA

Hvis du også benytter QuickRoute er du velkommen til at oprette dig som bruger og publicere dine kort på min server (kontakt mig, hvis du er interesseret i dette).

Google Earth

Jeg har også sat et par billeder på fra Google Earth – fantastisk program ;-)

Google Earth

Google Earth - uden kort

Tyskerne slipper med skrækken ;-)

Ekstra Bladet

Hmm, heldigvis mangler de stadig staveplader derinde på eb.dk ;-)

Vedligeholdelse af cykel

Faldt lige over denne fantastiske side (Cykeltutor), hvor du i detaljer får mange brugbare tips til vedligeholdelse af din cykel – og kan spørge om hjælp, hvis du render ind i problemer!

Analyse af dit orienteringsløb

I min iver efter at træne (er gået fra at være temmelig inaktiv til at træne ca. 30 timer om måneden med fitness, spinning og mtb) har jeg også genoptaget en gammel interesse i orienteringsløb (tror sidst jeg løb var tilbage i slutningen af 80’erne), og det er stadig ganske sjovt (også når det regner, som det gjorde i dag ;-).

I disse moderne tider med små gps-løbeure og diverse online-træningssites (fx Garmin Connect og Endomondo) savnede jeg dog efter få træningsløb (der findes et hav af faste poster i skovene rundt omkring i Danmark) et værktøj, hvor man kunne analysere sine (især forkerte) rutevalg.

Screenshot

Efter et par dages søgning faldt jeg over det svenske QuickRoute, som er lavet af et par frivillige o-løbere. Det er ikke mindre end ganske fantastisk til at vise alle mulige forhold på et billede af dit o-kort og et gps-track (spor) og kan varmt anbefales!