Monthly Archive for oktober, 2011

Nu med UPS

Har lige opgraderet min NAS-serverpark med en UPS, så nu kan de bare tage strømmen.

Trust 1300 VA

Det endte med en Trust 1300 VA (model PW-4130M), og for ca. 850 danske spænd får man altså både en UPS og en forsikring på EUR 20.000 på tilsluttet udstyr (må vist hellere få nærlæst de forsikringsbetingelser).

Den er selvfølgelig koblet direkte på min Synology DS1511+ med et USB-kabel, så NAS’en selv hopper i Safe Mode, stopper alle services og afmonterer alle datavolumes for at hindre datatab.

Thanks to Pedro

Har efterhånden fået installeret en del blogge på min egen NAS (denne undtaget indtil videre, men der bliver snart holdt flyttedag), og har haft lidt problemer med fx automatisk opdatering mv.

Jeg kører som tidligere nævnt med en Synology DS1511+ med en DX510 opdateret til seneste DSM, men lige meget har det hjulpet. Hver gang jeg har forsøgt, har jeg fået meddelelsen “To perform the requested action, WordPress needs to access to your web server. Please enter your FTP credentials to proceed…”, og heller ikke det har jeg fået til at virke.

I dag var det så store Google-dag, og jeg fandt dette på Synologys Supporforum, hvor Pedro har beskrevet, hvordan man lige enabler terminalservice (SSH og TelNet), installerer en SSH-klient (jeg valgte PuTTY) og så ved hjælp af kommandoen:

chown -R nobody:nobody /volume1/web/mitsite

fik ændret rettighederne på den pågældende mappe.

PS Du skal logge ind som root, idet admin ikke giver de samme muligheder (password er typisk det samme som admins).

Stram propellen!

I denne uge er jeg på morgensling i BLL, så nu skal jeg selv sørge for både frokost og aftensmad, som vi jo ellers plejer at få fra Propellen (og som generelt ligger i den gode ende af skalaen).

Jeg snupper ofte deres take-away (Propel’Away), der generelt er (har været) helt i orden, men nu er det tid til et lille surt opstød.

I går fik jeg en stor Cæsarsalat fra deres nye menukort, og det var den kedeligste Ceasar jeg nogensinde har fået. Et par skiver kyllingbryst, en enkelt cherrytomat eller to, et par ringe rødløg og så nogle KÆMPE brødcroutoner, et par flager parmesanost og så en kæmpeportion hjertesalat. I bunden lå en smule dressing, som skulle binde det hele sammen.

Konceptet lød fint, men det var helt uden smag og fik mig på intet tidspunkt til at tænke Ceasar. Helt ærligt, så følte jeg mig noget snydt til en pris af kr. 98 – så hellere  den fantastiske MASH-udgave (heldigvis skal jeg til Århus i næste uge, og skal bo i samme bygning som MASH).

I dag valgte jeg så dagens ret, også kaldet Kaptajnens favorit, som bød på indbagt kalkun med dagens kartoffel, dagens grønt og sauce provencale – en ret, som vi tidligere har fået på jobbet, og så jeg så frem til at smage igen.

Hjemme måtte jeg så sande, at propellen havde snurret lidt for hurtigt rundt, for indbagningen bestod i dag (i modsætning til tidligere) af et stykke bacon – og det har vist ikke meget med indbagning at gøre, men til gengæld var kartoflen iskold ;-)

Så kære Propel – kom ud af feathermode og kræs lidt mere for retterne, så I kan leve op til jeres motto øverst på jeres side, så prøver jeg spændt nogle af de andre retter på et tidspunkt (i morgen laver jeg dog selv mad med Helles fine oksekød).

PS Det ville være fantastisk, hvis I kunne offentliggøre kaptajnsretten et par dage eller tre frem, så man kunne planlægge hvornår man vil springe madlavningen over ;-)

Så er Rally’en vasket fri for ørkenstøv…

…og gjort klar til service hos MX Shop i Odense (jeg har for travlt, så jeg arbejder og skriver bøger og de skruer så på maskinen).

Fik dog lige købt et nyt batteri, og efter et par forsøg startede den med et brøl (den lyder meget, meget vild).

GoodReader Crash and How to Fix it ;-)

Så fik jeg langt om længe opdateret min iPad (1’eren) til IOS5, og det tog sin tid – og det gør det sådan set stadigvæk, da den føles noget langsommere i brug ;-(

Jeg opdaterede selvfølgelig også de mange apps, der næsten dagligt kommer med en eller anden form for opdatering, og opdagede til min gru under dagens flyvning, at GoodReader ikke længere virkede (og det er min primære grund til at bruge en iPad, da man således kan have hele sit bibliotek med sig overalt).

Ved at kigge lidt i Apples App Store fandt jeg ud af, at det ikke er IOS5’s skyld, men opdateringen til GoodReader 3.9.0, som Good.iWare selv skriver på deres hjemmeside, hvor du kan downloade en lille utility (findes både til Mac og Win), der fixer problemet.

I mit tilfælde (Win7) crashede utilityen dog også, men jeg fik det løst ved at ændre programmets kompatibilitetstilstand, hvilket gøres på følgende måde:

  • Højreklik på programfilen i Windows Stifinder.
  • Klik på fanen Kompatibilitet.
  • Vælg fx Windows XP (Service Pack 3) i afsnittet Kompatibilitetstilstand.
  • Klik på OK.

Nu kører programmet uden problemer og du skal blot følge instruktionerne på skærmen.