Monthly Archive for marts, 2011

Så skulle den være fikset – Synology har …

… opdateret DSM 3.1 til 1605, hvor de tager hånd om problemerne med rsync (selv jeg kender flere, der ikke har haft problemer).

 

Øv, øv og atter øv

Jeg har nu i snart to år ventet på, at en gut ved navn Javier Rollon blev færdig med sin superdetaljerede 3D-model af CRJ200 til X-Plane med kode af en gut ved navn Anton Volkov blev færdige – ikke fordi jeg “spiller” X-plane” i min fritid (flyver rigeligt på jobbet i QI og nu igen hos DAC), men fordi deres model er så realistisk, at den ville have været suveræn til udvikling af introvideoer m.v. i forbindelse med typerating-kurser (se selv nedenstående videoer).

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Programmøren har trukket sig fra projektet, og der mangler nu en god programmør til at tage over – var det noget for dig? ;-)

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Normalt anmelder jeg ikke kogebøger, …

…men denne her ser godt nok spændende ud – Modernist Cuisine (seks bind, 2.438 sider med de flotteste billeder – pris ca. 3.000 for 18 kg. bøger).

Stacked Hamburger

Kogebogens bagmand, Nathan Myhrvold, forlod i 1999 en stilling som chief technology officer i Microsoft for at hellige sig sin opfindervirksomhed og sin store passion: Madlavning.

Se, det kalder jeg pushback…

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Gratis fly- og flyvebøger fra FAA

Hvis du mangler lidt god litteratur om fx at være flyveinstruktør, instrumentflyvning, fatigue eller lignende, så skulle du kigge på et af følgende links fra Federal Aviation Administration:

Der er mange fine illustrationer, og bogen om instrumentflyvning (FAA-H-8083-15A Instrument Flying Handbook) bruger blandt andet G1000 til gennemgang af glascockpit.

NAS-mapper i Windows 7

Jeg blev i dag ringet op af en kollega, der havde problemer med at føje mapper og drev (fx billeder, video og musik) på sin NAS (Synology selvfølgelig) til den nye Biblioteker-funktion i Windows 7., da disse ikke understøtter ikke-indekserede drev.

Den officielle løsning fra MS er, at man blot skal gøre mapperne på NAS’en tilgængelige offline, men det er en skidt løsning – jeg har jo flere (rigtig mange) terrabytes liggende på serveren, og så stor er harddisken altså alligevel ikke på min bærbare workstation.

Jeg vil ikke trætte jer med forsøgene, begrundelser, baggrunde og beklagelser (kan evt. ses her), men blot her nævne, at problemet kan løses med Win7 Library Tool fra Zorn Software.

Der er absolut tale om en work-a-round, da mapperne ikke bliver indekseret, men det er altså muligt at føje dem til din mappeoversigt.

Er der nogen derude, der har løst problemet på andre måder:

God video om Singapore QF A380

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Just another day at the office…

YouTube-forhåndsvisningsbillede