iRouteManual from LIDO

Så er der spændende nyt til alle Lido-brugere (rutemanual og kort) fra Lufthansa Systems, idet de har lavet en iPAD app, som i første omgang desvære kun indeholder et begrænset antal lufthavne til USD 19.95 i App Store.

Skærmklip

I version 1.1, som bliver frigivet her i første kvartal, kommer der mulighed for at professionelle brugere, der allerede bruger LIDO-systemet, kan downloade alle lufthavne og GEN-afsnittet – med sædvanlig og mere eller mindre automatisk opdatering hver uge (er straks gået i gang med at undersøge, om vi også får adgang til dette).

Skærmklip

Det bedste af det hele er, at de er ved at få app’en godkendt hos myndighederne som EFB (Electronic Flight Bag), som primær navigationsgrundlag.

Skærmklip

Når man først har downloadet en eller flere lufthavne, kan dine “standardplates” overføres til en udklipsholder, hvor du nemt og hurtigt kan skifte plate undervejs i anflyvningen m.v.

Skærmklip

Links:
Facebook Page
Lufthansa Systems Blog
Lufthansa Systems mobility hjemmeside
Lido/iRouteManal på App Store

Synology Time Backup

Så har min nye NAS DS1511+ fra Synology kørt i et par dage, og den og den tilhørende DX510 kører som en drøm.

I den forbindelse har jeg også installeret Time Backup (beta), som kører som en service på NAS’en og enten kan bruges til at tage en kopi af dine (udvalgte) data på en ekstern USB- eller eSATA-harddisk eller på DX510’eren (selv om der står den kræver minimum DSM 3.1 beta, så kører jeg den på 3.0-1358 uden problemer).

Hvis du som jeg fx har en mappe med dokumenter, som du ofte retter i (eller kommer til at flytte/slette/ødelægge eller på anden vis destruere), så kan du sætte Time Backup til at kopiere filerne med jævne mellemrum til den eksterne harddisk eller en DX510’er, hvis din DS understøtter dette (fuldstændig på samme måde som Time Machine på en Mac).

Som standard kopieres filerne hver time (men dette kan heldigvis ændres), og du kan så hente de originale filer (hvis du kom til at rette i den forkerte fil – eller har slettet eller ødelagt filen) fra en tidslinje a la “jeg vil gerne have filen fra kl. 2100, nææ – lad mig få den fra kl. 1800, nææ – jeg snupper den fra i går, nææ, hellere den fra i forgårs eller i mandags eller fra sidste uge eller den fra uge 48”

Jeg mangler så bare en off site backup, og her er rsync en mulighed, men den kopierer jo kun den ene vej til fx en ekstern Synology NAS i sommerhuset, hos en kammerat (husk at gi’ et tilskud til strømregningen) eller en rsync-service (som fx Amazon S3).

Heldigvis er løsningen lige om hjørnet, da DSM 3.1 understøtter mappesynkronisering, og du kan således have en server (eller måske flere?) til at synkronisere begge veje (ellers er der jo i princippet heller ikke tale om egentlig synkronisering).

Så skal vi bare have den til at kunne lave incremental backup – ellers kommer det til at fylde en krig ;-)

Læs mere : The Tao of Backup.

Jeg kom til at opgradere opgraderingen

Efter lidt forhandlinger endte det med en DS1511+’er, Synologys topmodel selvfølgelig, og en enkelt DX510 samt 10 stk. 2 TB harddiske sådan lige til at starte ud med.

DS1511+

1511’eren kører dualprocessor og dual LAN og understøtter dual DX510, så det er en væsentlig opgradering af den DS1010+, som jeg skrev om for nylig.

Bestilt hos BBEC – Danmarks sprødeste priser på Synology!