Monthly Archive for januar, 2011

Magen til ublu urmager skal man da lede meget længe efter…

Langt om længe tog jeg mig sammen til at få sendt mit Fortis-ur til service, og valgte desværre den forkerte urmager. Jeg havde set, at Bonell’s i Fields var autoriseret Fortis-forhandler, og da jeg alligevel var derude for at holde kurser, fik de mit ur medio november og da gav mig en pris på 3.000 for service.

Det var lidt i overkanten af, hvad jeg havde hørt et sådan service kostede, men lad gå – så var jeg fri for at shoppe rundt. Det skal lige siges, at en service på et ur i denne kaliber medfører das ganze sweinerei, og medfører nyt glas, nye trykkere, kroner, polering og genopbygning af urkasselegering og meget andet,

Jeg rykkede flere gange for uret i butikken, men de fortalte mig bare, at det lå hos deres urmager og han ventede på stumper fra Fortis, så jeg måtte væbne mig med tålmodighed.

Stor var min overraskelse, da jeg medio januar i år blev ringet op af deres urmager, der holder til hos Bonell’s i Høje Taastrup (også kendt som Guld & Sølvkæden), som fortalte, at der desværre var sket en fejl, og at jeg var blevet fejlinformeret. Uret var blevet sendt til Fortis i Tyskland, og de havde nu fået en pris på service.

Her var jeg så ved at få et hjertetilfælde, for han sagde først, at de havde fået en pris på kr. 15.000! Da han nok kunne fornemme mit chok, så fortalte han mig, at de “ville være lidt flinke”, da jeg nu havde ventet så lang tid, så de havde fået forhandlet prisen ned på kr. 12.000!

Det måtte jeg selvfølgelig lige tænke over, for det var da lidt af et kvantespring i forhold til de 3.000, jeg var blevet oplyst.

Jeg har så i dag ringet lidt rundt og forhørt mig diverse steder, og fik da fundet et par gode kilder, der oplyste at der netop lige på præcist mit ur var givet urmageren en nettopris på kr. 7.200. Jeg er helt med på, at man skal tjene penge, men med så ublu en overpris forstår jeg ikke, at denne urmager kan se sig selv i øjnene.

Jeg kontaktede ham og gav ham et tilbud, som han dog afslog, og han vil nu sende uret retur – jeg er godt nok færdig med at handle der (tænk, jeg har været ved at købe flere ure der i den rigtige prisklasse, men det bliver godt nok en anden urmager, der kommer til at tjene penge på mig).

Jeg er nu ved at finde en alternativ udvej med venligt samarbejde af mine kilder, som jeg vender tilbage med en anbefaling af, når historien forhåbentlig får en lykkelig udgang.

Sender du PIREPS?

NASA har igen udgivet CALLBACK – se mere direkte hos dem.

Så skal der sgu’ opgraderes!

Så er det tid til lidt lir – altså rent grejmæssigt. Jeg har bestilt en ny NAS, en Synology DS1010+ og en Synology DX510, der skal afløse min “gamle” DS411+, som jeg tidligere har skrevet om. Nu er der plads til hele ti diske a fx 3TB, så mon ikke der er plads nok resten af året?

DX1010+ og DX510

Så mangler jeg bare at bestille et par harddiske mere!

Top reasons to date a pilot

Why you should date a pilot:
 • We have extensive training
 • We make smooth precision approaches
 • We get up and stay up for hours
 • We never resign. If we do we crash
 • We know how to push all the right buttons
 • We use crew resource management
 • We have good hand – eye coordination
 • We can go upside down, right side up, and all around
 • A little turbulence makes things interesting
 • Suck, Squeeze, Bang, Blow aren’t just the 4 cycles of an engine
 • We can go with or without seeing (VFR vs IFR)
 • We like to go fast
 • High thrust capabilities
 • We know a bunch of different manuevers
 • We know all the fun places
 • High manifold pressure and high RPM make for a good climb
 • Unusual attitudes are fun (angles/position not moods)
 • Mile high club
 • Commercially rated pilots do it better due to more practice and experience

Interessante kvalifikationskrav de har i IndiGo…

Hvad enhver pige drømmer om – en glamourøs, jet-set livsstil, højt lønniveau, få lov til at bære designeruniformer og så endda blive undervist af internationale eksperter…

Miss IndiGo

IndiGo søger smarte, unge kvinder – any takers?

So you wanna become an airline pilot II?

Morede du dig over So you wanna become an airline pilot, så bør du også se denne video, der fortæller lidt om det glamourøse liv som airline pilot ;-)

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Man skal være god mod sig selv, så …

… jeg gav mig selv et par gode espresso- og kaffemaskiner her ved årsskiftet.

Det blev først til en Nespresso-maskine (af de store selvfølgelig), og valget endte ved en DeLonghi Lattissima Premium, og jeg må sige, at den laver særdeles gode kaffer – både med og uden skum (selvfølgelig baseret på Nespresso-kapslerne).

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Min kollega Lars har i laaang tid fablet om hans Siemens EQ.7, men den har altid været lidt for dyr for mig. Nu ser det ud til at topmodellen er udgået af sortimentet, og ansporet af nydelsen af en god kop kaffe var jeg heldig at finde en (TK76209RW) hos Wupti-Pede til nærmest halv pris, så den blev også bestilt og er nu taget i brug for første gang – og den laver sgu’ damned good coffee.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Hvorfor skal jeg nu have to maskiner – jo, den “lille” Nespresso-maskine står i min Billund-lejlighed og kongemodellen står herhjemme (altid rart med lidt afveksling).

Sådan maler man en Jumbo på 3½ minut