Monthly Archive for december, 2010

Opråb til den danske bilist

Hvorfor er det lige vi danskere skal være de dårligste bilister overhovedet? Sammenlignet med både vores nabolande, men også lande, som nærmest betragtes som ulande, kan der vist ikke være tvivl om, at vi i Danmark havner i bunden af skalaen.

Øfferiet

Jeg har tidligere øffet lidt over den måde, som vi danskere kører bil på, og endda oprettet nogle Facebook-grupper, som måske kunne få i hvert fald Facebook-brugere til at tænke over den måde de kører på.

Hold afstand – og bliv en venligere bilist

Hold til højre – og bliv en venligere bilist

Flet ordentligt – og bliv en venligere bilist

Jeg oprettede grupperne i juni 2009 og kun den sidstnævnte gruppe har fået et enkelt medlem, så det har vist ikke haft den store interesse, selv om jeg håbede på en landsdækkende tilslutning, som kunne være med til at ændre den danske trafikkultur – eller mangel på samme (nok en jubelidiotisk tankegang;-)

Vinteren er over os

Nu har det jo været hvid vinter i lille Dannevang et stykke tid, og jeg undres stadig noget over den måde, vi som bilister vælger at behandle hinanden på. Jeg læste for lang tid siden et sted, at man skulle betragte privatbilismen er en del af den kollektive trafik. Vi har alle et ansvar for, at vi alle når frem, men også et ansvar for ikke unødigt at sinke trafikken bare fordi man tuller afsted i sin egen lille verden. Det virker som om den danske bilist tror verden drejer sig omkring dem og deres blikkasse!

Hvad er der nu galt?

Hvordan kan det være acceptabelt at køre rundt på sommerdæk med 20-30 km/t. i både anden og tredje vognbane på motorvejen (eller i trafikken i det hele taget) og sinke alle andre fornuftige bilister med vinterdæk? Hvordan kan det være i orden at køre over for rødt, for ”jeg kan ikke nå at stoppe med de her dæk i den her føre”? (så skulle du nok have taget bussen!)

Efter min mening er det en meget egoistisk tankegang, men den slags bilister tænker nok ikke så meget på andre, kigger ikke i deres spejle – bare der er plads til dem, så må alle andre indordne sig.

Ja, jeg kunne blive ved, men kunne godt tænke mig at få nogle kommentarer her på bloggen – og gerne mange, mange flere medlemmer i grupperne, så vi kan få startet den folkebevægelse for venligere bilister!

Trafikglæde

En FDM-undersøgelse i 2008 viste, at kun ca. 38% af bilisterne i undersøgelsen syntes, at bilister er gode til at udvise hensyn overfor andre i trafikken!

Det er meget oppe i tiden at tale om arbejdsglæde (har da selv overvejet at søge en stilling som Chief Happiness Officer i en større dansk virksomhed ;-), men hvorfor nøjes med at være glad i arbejdstiden? Hvad er der galt med at smile i trafikken, hjælpe hinanden, give hinanden plads og køre med respekt for alle de andre ”privatbilister”? Tænk at komme glad både på arbejde og hjem fra arbejde, fordi vi har smilet til hinanden og hjulpet hinanden – ville det ikke være dejligt?

Det kan man finde ud af i de fleste andre lande – selv lande som vi betragter som vi normalt betragter som en slags ulande. Hvorfor kan vi så ikke finde ud af det her – hvad skal der til efter din mening?

Det var så min nytårstale – hold nu afstand og hold til højre derude!

Motion i arbejdstiden giver ekstra fridage!

Fantastisk ide de har fået på Hotel Propellen i Billund, hvor medarbejderne kan dyrke motion i arbejdstiden, og for hver time de deltager i de forskellige motionsformer, får de en ekstra time fri – otte timers motion giver således en ekstra fridag!

Vil du vide noget om dæk, så …

… findes det her – så har du noget fornuftigt at bruge aftenen på i morgen ;-)

Glædelig hjul…

GS'er

Julemanden kører også GS’er ;-)

Føler mig lidt forurettet…

I dag var jeg lige en forbi en større dansk sportskæde for at købe en hulahop-ring med vægte, og stillede mig gladeligt op i julekøen for at betale. Alle kunderne før mig blev spurgt, om det de købte var en gave eller til dem selv, og jeg stod lidt og forberedte mig på at give et kækt svar, når nu det blev min tur.

Men – det gjorde den kvindelige ekspedient slet ikke i mit tilfælde. Hun satte bare et byttemærke på, og det var det!

Ligner jeg ikke en, der bruger hulahopringe til min daglige træning *LOL*

Så tror pokker, at de har problemer …

… i Heathrow – de mangler vist nogle snerydningsmaskiner, for de to stakler kan vist ikke klare det hele selv ;-)

APTOPIX_Britain_Wea_505572y.jpg

Kilde : Politiken

Sehr smart

Var lige en tur på landet, hvor det lykkedes mig helt bevidst at fremprovokere en udskridning i den firhjulede rumfærge (det har været lidt svært siden jeg fik vinterdæk på), og kunne ikke lade være med at smile lidt af min bil – så længe udskridningen stod på, så tændte katastrofeblinket helt automatisk og slukkede igen, da jeg atter “fik kontrol over bilen”!

Fuck my life

Er du trist over det kedelige vejr eller livet i almindelighed, så tøv ikke med at besøge Fuck my life, som er en amerikansk hjemmeside, hvor brugerne kan sende deres værste oplevelser ind.

fmylife.com