De seneste spiseoplevelser

De seneste par måneder har budt på dels nogle sjove og dels nogle gode spiseoplevelser, som jeg gerne vil dele med bloggens læsere.

Rød tomatsuppe i stedet for en rød bøf

I forbindelse med min Billund-base var vi en dag på Cafe Boheme i Grindsted og spise dagens menu. Jeg bestilte hjemmelavet tomatsuppe og så selvfølgelig en rød bøf. Først kom tomatsuppen, og den var dejlig krydet og smagte fint.

Så kom tjeneren med min bøf, og jeg skyndte mig straks at tjekke om den nu også var rød som bestilt. Det var den ikke, men hold op hvor jeg grinede, da jeg sagde det til den unge tjener. Hun svarede nemlig, at hun troede det var tomatsuppen, der skulle være rød ;-)

Det bliver til to kokkehuer ud af fem ;-)

Mexikansk oplevelse i Vejle

Dagen efter var vi på Tortilla Flats i Vejle, og det kan kun anbefales. Vi kom en lørdag aften lidt før 20.00 uden at have bestilt bord, og det kan så ikke anbefales (og dog). Der var fulde huse, men straks vi trådte ind af døren blev vi hjulpet først af en kvindelig tjener, der hurtigt tog en runde rundt for at se, om nogle af de andre gæster var ved at blive færdige.

Mens vi ventede på dette, kom så en ny tjener og spurgte til, om vi blev betjent. Jo tak. 10 sekunder senere spurgte så en tredje tjener til os, og til sidst spurgte “bartenderen” også til os. Den første tjener kom tilbage og beklagede meget, men der gik altså 20 minutter inden de havde et ledigt bord (det var jo lidt vores egen skyld, så der var ingen grund til at beklage).

Hvis vi ville vente, så ville de godt byde på enten en stor fadøl eller en sodavand i den nærliggende bar. Det sagde vi hurtigt ja til, og straks fik vi “opgraderet” vores fadølsbilletter til drinksbilletter. Der var karneval i baren, så det var ganske hyggeligt at sidde med en lille drink og tjekke de lokale ud ;-)

Tilbage på restauranten fik vi så bænket os med det spændende menukort, og fik bestilt lidt af hvert. Det var superb mad og super betjeningen – hele vejen igennem. De får fem ud af fem kokkehuer af mig ;-)

Jeg har senere prøvet deres take-away, og det var helt bestemt hele køreturen fra Billund til Vejle og retur værd. Jeg bestilte to retter for at være sikker på at blive mæt (havde ikke fået noget crewmad, der var værd at tale om den dag) – det behøver man ikke, for portionerne er rigeligt store.

Svensk gourmetkøkken når det er bedst

Weekenden før påske stod den på shoppetur til Malmø med brobizzen. Siddende på parkeringspladsen efter adskillelige timers shopping tjekkede jeg så lige Øresundsbroens hjemmeside for gode tilbud, og 15 minutter efter var vi indkvarteret på det nydeligste luksusværelse på Renaissance Malmö Hotel til en fornuftig pris.

Til spisetid valgte vi at spise på den meget nært beliggende Johan P fiskerestaurant, hvor de lokkede med 47% brobizzrabat på deres skalddyrstallerken. Det viste sig dog, at de den pågældende aften havde 1-års jubilæum, hvorfor de tilbød en treretters menu for kun SEK 198 (det er jo under 150 danske kroner). Den startede vi så med, men inden vi nåede desserten havde den der skalddyrstallerken  spøgt så meget, at vi lige nappede to af dem inden isen ;-)

En hyggelig oplevelse til billige penge i en meget autentisk fiskerestaurant, der fortjener – ja, fem ud af fem kokkehuer ;-)

Selve torvet omkring hotellet indeholder et utal af spisesteder, og da hotelværelset var helt i top kan stedet kun anbefales.

Bornholm kalder

I påsken var vi på Bornholm, hvor vi den ene aften på anbefaling af en kollega spiste på Svaneke Bryghus. Menuen den dag stod på røget laks i pandekage med pikant ost på sprøde salater som forret, grillet mør lammestyksteg, marineret i Lehnsgaard Hvidløgsolie, serveret med dagens garniture og cremet pebersauce, afrundet med hvid chokolade fra Svaneke Chokoladeri  som hovedret og til sidst en lækker desserttallerken med kage og is.

Maden var langt bedre end forventet og en god og kompetent betjening – igen fem ud af fem kokkehuer!

Dagen efter spiste vi på hotellet, der er kendt for deres store torsdagsfiskebord med mere end 40 fiskeretter (det var sådan set grunden til, at vi tog til Bornholm – og så skulle rumfærgen jo luftes for første gang i går). Det var nærmest fantastisk – et overflødighedshorn af fisk, ost (jeg fik vist smagt de første 11, frugttærte og hjemmelavet is, så der blev spist igennem ;-)

Hvad skal de så have – fem ud af fem kokkehuer, men kun fordi der i værelsesprisen er inkluderet adgang til den 700 m2 store nye wellnessspa.

Mors påskefrokost

Fredag checkede vi tidligt ud og kørte tilbage til Sjælland, hvor mors påskefrokost ventede.

En hyggelig langfredag i familiens skød – den får seks kokkehuer ud af fem ;-)

The CRJ200 Quicknotes Study Guide

Hvis du flyver CRJ200 eller blot har interesse i at kende systemer, kan du med fordel anskaffe dig Jeffrey Synks The CRJ200 Quicknotes Study Guide. Dette hæfter beskriver nærmest alt du har brug for – både til initialomskoling, checkrides og PC/OPC.

CRJ200 Quicknotes Study Guide

Den første version var lidt rodet sat op, men nu er der kommet styr på det, så nu tøver jeg ikke med at anbefale hæftet til alt og alle. Normalt koster den USD49, men lige nu koster den kun USD29 – med 60 dages “Money Back”-garanti.

Askeskyen

Nu har flyene stået længe på jorden – så nu får jeg måske tid til at skrive lidt mere på bloggen ;-)

Jeg er spændt på resultatet af Cimber Sterlings prøveflyvninger i morgen!