Dummkopf – read the fucking manual

Nu, da vinteren forhåbentlig snart er ovre og vi har stået hver morgen og afiset bilvinduer – nogle dage nærmest med hammer og mejsel, har jeg lige fundet ud af, at min Audi har indbygget parkeringsvarme (kabinevarmer).

Jeg stod og kiggede lidt på lækkert tilbehør til min bil hos Audi i Fredericia, da jeg lige var forbi for at få ordnet en såkaldt action, hvor Audi uden beregning skifter en eller anden dims eller opdaterer softwaren i bilen (ja, det er jo en computerbil). Jeg fik købt mig en cap og en USB-Audi-nøgle (sådan en må man da eje), og så så de havde tilbud på indbygning af Webasto oliefyr, men det koster jo en bondegård – lidt afhængigt af, om man skal have timer-, fjernbetjenings- eller SMS-udgaven.

Så er det lige, at tilbehørssælgeren spørger mig, hvilken model jeg har. “Q7 ”svarer jeg kækt, men smilet stivner lidt, da han så fortæller, at den model (og mange andre dieselmodeller) i mange tilfælde allerede har en ekstravarmer, som man kan få kodet om (igen en softwareopdatering), så den kan timerstyres via MMI (Audis Multi Media Interface, som er den store skærm i midten i cockpittet).

Han får hurtigt indtastet registreringsnummeret og oplyser, at det koster små 1.500 kr. at få kodet systemet om, og jeg nærmest styrter over på værkstedet for at høre, om de har tid til denne operation. Det klarer den flinke mekaniker Jens, og efter en halv times tid kommer han tilbage og fortæller, at nu virker det og at han i øvrigt uden beregning også har opdateret softwaren med et bakbillede (i stedet for, at bilen kun bipper mere og mere kraftigt, når man nærmer sig en genstand i bakgear, får man nu vist en illustration af bilen og afstanden til genstandene bag bilen – nærmest lige som et bakkamera).

Jeg får vist, hvordan det virker og vel hjemme i mit “Billundskontor” slår jeg systemet op i manualen, og der står det ganske rigtigt sort på hvidt – tænk, hvis man havde vidst det inden vinteren startede!

Programming today is a race …

… between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots.

So far, the Universe is winning….

Rich Cook

Tilbage i sadlen

Så er cyklen kommet ud af køkkenet, hvor den har stået alt for stille de sidste par måneder (sneen har været en god/dårlig undskyldning), og jeg indtog igen Grene Plantage (ja, det var “desværre” mountianbiken og ikke en af de motoriserede – men det varer forhåbentlig ikke længe).

Det var en sand fornøjelse med masser af udfordringer. Der var store mudderhuller, lange strækninger med masser af sne, isklædte strækninger, hvor isen holdt de fleste steder (og andre steder var vandet meget kold ;-) og så den grønneste underskov.

Turen røg straks i både SportTracks og Garmin Connect, som desværre ikke er blevet brugt så meget her i vinter i forhold til sidste efterår, hvor der for alvor kom gang i træningen.

Det må der laves om på – ses vi i skoven?

Bloggen har været nede

One.com, der indtil videre hoster min blog, har opdateret deres php-version, og i den forbindelse har min blog desværre været nede siden 3. marts. Jeg opdagede det desværre først i går, men fik hurtig hjælp hos deres support, der hjalp mig videre med problemet.

Fejlrettelsen bestod i at køre først tre forskellige SQL-forespørgsler, og derefter så en sidste SQL-forspørgsel – stakkels de brugere, der ikke har SQL-kendskab, men tak for hurtig hjælp ;-)