Høj Intensiv Interval Træning (HIIT)

Faldt lige over denne artikel, som jeg vil prøve at indarbejde i mit træningsprogram (skal straks have programmeret mit Garmin 305 Forerunner til de rette intervaller) og så supplere med lidt vægttræning – har endda for halvanden års tid siden købt mig et BowFlex-træningssæt, som desværre ikke er blevet brugt særlig meget.

Så er der gået 14 dage siden jeg startede på …

træningen og min nye livsstil, og den får fuld gas (i hvert fald efter min standard) med både træningen og resultaterne!

Hvor jeg før i tiden har cyklet en stille og rolig (modsiges lidt af pulsen) 10-km tur en enkelt gang imellem (træningen foregik vist mere i tankerne end i virkeligheden), så cykler jeg nu 40-45 km tre-fire gange om ugen med en puls på 150-160 (på en mountainbike med små hjul, så det går ikke så hurtigt ;-)

250809.jpg

Indtil nu har jeg tabt over fire kg på de første 14 dage af min nye livsstil, hvilket jeg er godt tilfreds med – håber Maryanne (en af lægerne på AMC) får et chok ;-), og min almene træningstilstand har da også ændret sig noget. Hvor jeg for nogle år siden havde en hvilepuls på mellem 90 og 100 (ja, !!!), så er den nu omkring 65.

Det tager meget af min tid at træne “så” meget, men jeg læste engang, at den tid man sætter af til sundhed nu, sparer man på sygdom senere, så det er bare at blive ved – man har det også bedre med sig selv.

Hvor jeg før i tiden også jævnligt fik et sukkerflip er jeg nu fri for den søde tand. Flere gange på det sidste har man sat slikskålen lige foran mig, men det har ikke sagt mig noget som helst.

HTC Hero

Efter at have kigget på mobiltelefoner i laaaaang tid og overvejet, om man skulle blive iPhone-bruger, så er valget faldet på en HTC Hero, som nu er bestilt og gerne skulle leveres i løbet af kort tid.

FlightPanel

En af mine første apps må så blive FlightPanel – det ser i hvert fald spændende ud og især glæder jeg mig til at se Fasten Seat Belts-funktionen komme på under landingerne på jobbet (altså når skipper flyver ;-)

SportTracks – hold øje med din træning

Faldt i går over programmet SportTracks, som jeg efter få timers brug er blevet helt vild med og varmt kan anbefale det til andre, der bruger fitness-gps-enheder – og så er det gratis!

SportTracks

Jeg har tidligere brugt Garmins eget Garmin Training Center (sammen med MotionBased og nu Garmin Connect) til at holde styr på træningen, formen. vægten osv.

Programmet er lidt sværere at finde rundt i og knap så intuitivt som det mere simple Garmin Training Center, men det gemmer på utroligt funktioner, når først man finder dem (programmet er lavet af en rigtig nørd – ganske rart faktisk;-)