Monthly Archive for juni, 2008

Sådan rejser man en væltet motorcykel

En fuldendt forening af styrke og finhed

Kronikken i dag i Berlingske Tidende handler i dag om det at høre på motorcykel – og er skam værd at læse.

Sakset fra Berlingske Tidende

Jeg selv fandt “friheden” i 2005, hvor jeg købte min første motorcykel i form af en KTM LC4 Enduro, se Bike History fra dengang bloggen blev skrevet på engelsk, og har lige siden haft det skønt med denne side af mit liv. Skønt at mærke friheden (føler sig nærmest som en primitiv cowboy på en hest) og især skønt at mærke det sammenhold og kameratskab der er blandt motorcyklister.

Sidstnævnte især i Tenere-klubben, men også i det daglige. Hvis man bryder ned med tekniske problemer er der altid en, der stopper for at hjælpe – uanset om det er under hjemlige himmelstrøg eller andre steder i Europa. Ja, sågar under rallyet i Marokko stopper konkurrenterne lige op og hører, om man har behov for hjælp.

Hvad mener du – hvorfor kører du på motorcykel?

TKD goes to Italy

Så er der mindre end en uge til, at jeg sammen med 15 gæve gutter (og en enkelt gutterinde) tager til Italien og kører lidt rundt i de italienske alper en uges tid.

Der er masser af bakker omkring campingpladsen...

... og det passer, siger Google Earth

Jeg tager af sted næste lørdag og kører på mc til Hamburg (de andre tager biler ;-), derefter DB Autozug til Lörrach, hvorfra jeg kører gennem Schweiz ned til campingpladsen, og møder de andre (mangler lige at få lavet en fed rute, så hvis du kender nogle gode veje dernede, så smid lige en kommentar).

Jeg glæder mig meget – se bare billederne på Tenere-klubbens hjemmeside, og du forstår hvorfor!

Onsdagstur

I går var det så atter tid til vores onsdagstur, og jeg havde lavet et spor på ca. 110 km omkring klubhuset med MASSER af sving, fede veje og flotte udsigter til næsten samtlige søer i området (hvis jeg selv skal sige det ;-)

Træf på bakken...

Gregg havde tilbudt at stille mark og skov til rådighed for en lille overraskelse, og stor var overraskelsen da også, da vi pludselig svingende ind på en “fremmed mands” græsmark, drønende rundt og kørte ind mellem et par bygninger for til sidst at drøne ind i et skovstykke og over et mindre bakkedrag, hvor vi mødte en herboende “udlænding i gule sandaler” – en stor tak til Gregg for dette stunt (og tillykke med det fede område).

Hyggekørsel... 

Ren hygge...

Det lignede grene...

... men det var det ikke!

Kaffe og is, se det er livet i en nøddeskal (eller vaffel)

Derefter gik turen til iskiosken i Fredensborg, og derefter retur til klubhuset ad adskillige omveje. Tak til alle deltagerne for en fed aften og pæn kørsel – og velkommen til de nye!

En særlig tak til Simon for billederne – se dem og flere på Picasa.

Hippie Trail

Var her til aften til foredrag og billledshow af Simon Funder og Stephan Gamillscheg, der sidste år tog et halvt år fri fra arbejde og dagens stress og jag, og tog på motorcykeltur fra Danmark til Indien via Østeuropa, Tyrkiet og Pakistan.

Billedet siger alt - tak for lån til Simon og Stephan

Det var meget spændende at høre om deres oplevelser, og at der stadig findes adventurefolk – jeg håber, at kunne gøre noget lignende på et tidspunkt, og har da allerede planer om noget lignende sidst på året eller i starten af næste år, omend i lidt kortere tid i første omgang.

Klassefest

Var til “klassefest” her i weekenden med min gamle gymnasieklasse, 3z fra ØSAG (nu Egedal) i anledning af 25-års jubilæumet (hjælp, man er sgu’ gået hen og blevet halvgammel).

Vi mødtes på Bistro Boheme, suveræn hyggelig restaurant på Esplanaden, kl. 1800 og syv-otte timere senere vendte jeg næsen hjemad igen. Det var meget, meget hyggeligt at høre om de andres liv og se, at vi trods de mange år lignede os selv (ja, altså undtagen mig og så en enkelt anden, som jeg havde svært ved at genkende, men jeg siger ikke hvem ;-).

Peter Munk tog en del billeder, som han har lagt på Picasa, for de, der måtte have interesse herfor.

Tak til alle for en hyggelig aften, som vi har aftalt at gentage lidt oftere fremover.

Lige et par enkelte billeder mere…

… fra Tuareg 2008 inden det bliver “sengetid”.

Team Desert Riders (Glenn, Søren, Dan og undertegnede)

Kochman himself...

Annecy

To af mine elever ville på lang SPIC-tur til Anncy i Frankrig – en tur, som der kan skrives meget om ;-) Bottom line er, at vi Grundlovsdag forlod Danmark (og 26 grader solskin) for at flyve via Gronningen og Paris til Annecy for at lande i minima i bjergrigt terræn (overskyet, regn og 12 graders kulde).

LØY - dreaming about it...

I Gronningen mødte vi en ældre og meget hyggelig svensker, der nu arbejdede for et privat firma, hvor de fløj L39 for de hollandske flyvevåben (målflyvning). Det lød som et kedeligt job, og jeg foreslog for sjov at vi kunne bytte vores DA42 for deres L39. Det var dog en dårlig forrretning, da en DA42 vist koster i omegnen af 3.2 mill. kr, mens man kunne få en L39 for 2.25 mill.

Fed måde at tilbringe sit otium på...