Dagens kloge ord…

… skulle man finde i NCIS på TV3, hvor Tony udtalte: “Hvis du altid gør, hvad du tidligere har gjort, så går det, som det altid gør”.

Bryd vanen – og nå dine mål

Jeg er lige startet på bogen af samme navn fra Jyllands-Postens Forlag, og allerede i forordet af Peter Lund Madsen stødte jeg på nogle meget vise ord, som jeg gerne vil dele med dig:

Det vi gør godt i dag, kan vi gøre bedre i morgen!
Og det skal vi gøre hele tiden.

Kloge ord, så nu er jeg spændt på resten af bogen.

Træningen er for alvor kommet i gang

I dag fik jeg for første gang i lang tid luftet min MTB på en lille rute, som jeg fandt forleden dag. Det tog godt nok lidt tid at komme i gang, for hvor var mine cykelbukser, mine vinterbukser, min handsker og alle de mange andre ting, man skal have på (man skal jo ikke gå ned på grej).

I kælderen skulle cyklen så pumpes, men hvor pokker var pumpen henne? Nå, det lykkedes at komme afsted med (næsten) nok luft i dækkene, og det var dejligt at komme afsted i den friske luft.

Der gik dog ikke lang tid, før træningstidspunktet generede mig. Jeg plejer altid at træne omkring midnat (og nej, det er ikke for at skåne resten af befolkningen for en rigtig mand i stramtsiddende træningstøj), hvor man har området helt for sig selv. Fodgængerne troede sgu’, at de ejede stierne i området, for de fleste gjorde overhovedet ikke mine til at flytte sig, når jeg nærmede mig (gad vide, hvordan det er at blive kørt over at en MTB med 1/10 ton+ mandsperson siddende fast monteret?).

På tilbageturen kørte jeg først forbi “bjerget”, men vendte dog om og prøvede at tage den stejle stigning på østsiden, og halvvejs oppe mødte jeg en ældre dame (til fods – hun havde parkeret cyklen ved foden af bakken), der heppende bad mig om at træde igennem. Hun lokkede endda med, at der stod en kasse øl på toppen som belønning (havde det så bare været en god Amarone eller noget mere spændende – hæhæ), men måtte dog af cyklen alligevel.

På vej ned på den anden side, hvor der er en del skarpe sving, opdagede jeg til min gru, at bagbremsen ikke virkede (og vi offroad-kørere har en del respekt for forhjulsbremser), så det kom til at gå lidt hurtigere end beregnet, men jeg overlevede da ;-).

Nå, det endte med en lille 11 km tur (så var der ikke mere luft tilbage i forhjulet – og chaufføren), men en dejlig rute med blandet underlag, både grus og tætte mudderspor (hvor en eller anden klovn havde parkeret sin cykel), hvor den midterste del kan tages et par gange eller tre.

Min Garmin Forerunner 305 gemmer alle data om turene, hvilket gør det lidt sjovere for en teknik- og grejkaj som mig. På MotionBased kan man så lægge sine spor ind, og så løbe (Dot Race) mod sig selv og derved sammenligne turene mod hinanden (selve ruten finder du ved at klikke på den enkelte aktivitet, for eksempel denne cykeltur).

Det er f….. godt at komme i gang – håber at konditallet stiger og vægten falder ;-)

HOAX – falske advarsler om farlige filer

Får I ofte nogle velmente e-mails vedrørende farlige filer fra jeres bekymrede venner? Det sker i hvert fald tit for mig, og det får mig altid til at smile en smule. Senest sad jeg med en kollega i går aftes, der var noget bekymret over en e-mail fra Danske Bank vedrørende en PowerPoint-præsentation, der angiveligt skulle slette hele hans harddisk.

Jeg har nemlig sammen med Lars Torp skrevet et hæfte om it-sikkerhed, og det gør mig da lidt ked af, at de ikke har læst det (tror snart jeg sætter det online, da forlaget har makuleret restoplaget og opgivet hæftet – folk interesserer sig vist ikke for sikkerhed).

I hæftet gennemgår vi blandt andet HOAX, der jo får hundredevis af velmenende venner og bekendte til at videresende e-mail til hver hundrevis af deres venner og bekendte etc.

Når 100 sender til 100, der sender til 100, der sender til 100, der sender  til … – så bliver til dog alligevel til et vist antal e-mails.

Læs derfor denne vejledning – og søg så selv på HOAX på internettet (slå evt. også HOAX op på fx www.ordbogen.com, så giver det hele lidt mere mening – og beviser, du slet ikke fik læst vejledningen ;-)