Det hedder altså ikke vintertid!

I forbindelse med, at vi her i nat har stillet urene en time tilbage, hører man i både presse og andre instanser ofte, at vi skifter til vintertid.

Det gør vi altså ikke – vi skifter fra sommertid tilbage til dansk normaltid. Sommertiden blev jo indført for at spare strøm m.v., hvor vi stiller urene en time frem og nu stiller vi dem altså bare tilbage igen.

Rent teoretisk “hopper” vi i forbindelse med sommertiden en tidszone frem, fra tidszone A til tidszone B, og når vi så skifter tilbage til dansk normaltid, så ender vi jo igen i tidszone A (UTC-tiden, Universal Time Cooordinated, som man i gamle dage kaldte GMT, Greenwich Mean Time, er placeret i tidszone Z).

Klokken 1200Z svarer i vores sommertidsperiode så til 1400B, mens det om vinteren svarer til 1300A, dansk normaltid (nu bruger englænderne jo også sommertid, så de “hopper” om sommeren ind i tidszone A, så vi stadig kun er en time foran dem lokaltidsmæssigt, men vi regner alle i forhold til deres normaltid, ZULU-tid).

Montpellier eller Malmø?

Lørdag morgen opdagede jeg, at der vist ikke var bestilt flybilletter til mandagens tur, så jeg ringede lige og vækkede skolens Head of Training. Det viste sig, at poderne på det nye hold, der i parentes dagen før var kommet hjem fra tre ugers aerobatic-kursus i USA, vist ikke lige kunne overskue at skulle afsted igen med så kort varsel, hvorfor turen til Sydfrankrig var aflyst indtil videre.

Nu kan jeg måske alligevel komme med på offroad-tur til Sverige i stedet – bare, der ikke er nogen, der har taget min soveplads i hytten ;-)

Da jeg landede i Roskilde efter vores udflugt til Nord- og Sønderjylland, fløj jeg så lige en ekstra tur med en tredje elev, hvor vi skulle øve anflyvninger i Malmø, men grundet hændelsen med den seneste Dash 8, der skete samtidigt med vores overflyvning af Kastrup, blev vi efter kort tid pænt bedt om at flyve retur til Roskilde, da mange af flyene blev omdirigeret til Malmø.

En spændende tur for eleven – og så blev det endelig weekend!

Uhhhmmmm

Så er vildtbuffetten på Luneborg Kro indtaget sammen med den mest fantastiske Amarone, La Salette 2001, en ren gudedrik, og begge dele kan varmt anbefales.

Buffetten bestod af følgende:

Vildtconsommé med urter og fasanboller
*
Vildtterrine med chutney
Fasanballotine med Foie Gras og trøfler
Hjemmerøget krondyrskølle med sellerisalat
Braiseret krondyr med timian, rødvin og croutons
Confit af fjervildt med jordskokker og svampe i sprød dej
Dådyrkølle stegt med rosmarin, serveret med langtidsbagte rodfrugter og rosmarinspätzle
Helstegt vildsvineryg Grand Veneur
Dansk skovdue med røget spæk og syltede perleløg
Skiver af gråandebryst med skorzonerrødder og portvinssauce
*
Hertil serveres diverse kartofler, saucer, og hjemmebagt brød, samt waldorfsalat
*
Lun æble-marcipangratin med kanelfløde
Valnødde-chokolade kage med råsyltede bær og vanille creme

Stedet er meget, meget hyggeligt og man skal lede længe efter en så høflig, kompetent og charmerende betjening.

Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg tager derop for at nyde livet.

Selve flyvningen via Gøteborg og Sønderborg gik som det skulle, og vi havde vist alle en hyggelig weekend.

Sydfrankrig kalder igen

Efter nogen pres har jeg måtte aflyse min efterårstjuhejtur med de gæve gutter og gutterinder fra Tenere-klubben, og så mandag flyve igen flyve til Montpellier for at flyve med et hold nye poder mandag eftermiddag, tirsdag og så onsdag formiddag dernede. Onsdag eftermiddag går den så retur til Danmark for at holde instruktørkursus hos en af mine kunder, og så retur igen igen til Sydfrankrig for at flyve fredag til mandag, og så hjem igen mandag.

Bare man havde haft frequent flyer-point hos Sterling ;-)

Vildbuffet

Ja, nu har jeg været hjemme hele fire dage, og så skal jeg på den igen. Her i eftermiddag flyver jeg og to af poderne fra Sydfrankrig til Aalborg via Göteborg, hvor jeg i aften skal nyde vildtbuffet på Luneborg Kro med en af mine gode venner.

I morgen går den så retur via vist nok Sønderborg til Roskilde, så poderne og undertegnede får da nogle timer i bogen.

Frokost ved Rivieraen

Så kom vi endelig afsted – dog lettere forsinket efter først en manglende nøgle, så en meget, meget omstændig fuel-mand og så en slottid.

Visuel indflyvning til RWY 17, Cannes

Eleven valgte at flyve direkte, selv om der selvfølgelig som sædvanligt var planlagt en større omvej, og efter 1½ time i blokken landede vi så i Cannes efter at have overfløjet waypoint LUXUS, som meget passende var placeret over Cannes by, med udsigt til Rivieranen.

Vi tog en taxa ind til centrum, og gik derefter ned til stranden, så eleverne kunne få taget dagens billede (håber eleverne hjemme i Roskilde er en lille smule misundelige), og legede lige turister i en lille halv time, nu det var første gang poderne var hernede.

Dagens billede

Efter en dyr frokost (alene 140 kr. for en gang stegte ris) gik den så tilbage til Montpellier – denne gang via Perpignan, der jo ligger langt vest for vores “hjemmebase”, men så kom der lidt timer i bogen igen.

Det var så den sidste flyvning for denne gang. I morgen mandag tager vi så tilbage til Danmark, noget tungere efter tre ugers restaurantmad og mangel på fitness-centre, men også med nogle mere erfarne elever, der alle har givet den en skalle hernede – godt gået, guys and girl!

Cannes – forsinket afgang

Her til morgen skulle vi så til Cannes og spise frokost, men 07:10 ringede en af eleverne og fortalte, at de ikke kunne komme ind i dispatch.

Jeg kimede alle de kontaktpersoner ned, som jeg kunne finde numre på, og til sidst fik jeg da vækket deres CFO, som lovede at få låst op.

Vi venter stadig.