Mere orienteringsløb og QuickRoute

Nu har jeg løbet et løb mere og leget lidt mere med QuickRoute (se tidligere indlæg), og nu også fundet ud af at oprette mit eget o-løbs-arkiv (så kan alle grine med af mine dårlige vejvalg) ved hjælp af DOMA (Digital Orienteering Map Archieve).

QuickRoute DOMA

Hvis du også benytter QuickRoute er du velkommen til at oprette dig som bruger og publicere dine kort på min server (kontakt mig, hvis du er interesseret i dette).

Google Earth

Jeg har også sat et par billeder på fra Google Earth – fantastisk program ;-)

Google Earth

Google Earth - uden kort

Vedligeholdelse af cykel

Faldt lige over denne fantastiske side (Cykeltutor), hvor du i detaljer får mange brugbare tips til vedligeholdelse af din cykel – og kan spørge om hjælp, hvis du render ind i problemer!

Analyse af dit orienteringsløb

I min iver efter at træne (er gået fra at være temmelig inaktiv til at træne ca. 30 timer om måneden med fitness, spinning og mtb) har jeg også genoptaget en gammel interesse i orienteringsløb (tror sidst jeg løb var tilbage i slutningen af 80’erne), og det er stadig ganske sjovt (også når det regner, som det gjorde i dag ;-).

I disse moderne tider med små gps-løbeure og diverse online-træningssites (fx Garmin Connect og Endomondo) savnede jeg dog efter få træningsløb (der findes et hav af faste poster i skovene rundt omkring i Danmark) et værktøj, hvor man kunne analysere sine (især forkerte) rutevalg.

Screenshot

Efter et par dages søgning faldt jeg over det svenske QuickRoute, som er lavet af et par frivillige o-løbere. Det er ikke mindre end ganske fantastisk til at vise alle mulige forhold på et billede af dit o-kort og et gps-track (spor) og kan varmt anbefales!

Det er ligegodt groft nok!

Jeg har gennem tiden købt en del Touratech-udstyr (stærk underdrivelse), og heldigvis har jeg da købt det meste direkte hos Touratech med en fin rabat.

Da jeg desværre har tabt et af mine låg til mine bagagetasker (faktisk to, næsten tre gange), og derfor skulle til at bestille et nyt, loggede jeg på, om da jeg er bosiddende i Danmark bliver man af en eller anden grund automatisk videresendt til Touratech i Sverige, der sælger til de nordiske lande.

Det er jo godt nok, men ikke hvis man kigger på prisen!

Et taskesæt (01-052-0010-0) koster i Tyskland DKK 4.776 og i Sverige DKK 7.196 – alene på låget er der en prisforskel fra DKK 670 i Tyskland til DKK 876 i Sverige!

Godt nok er der en momsforskel, men det her er ligegodt groft nok – heldigvis har jeg en venlig tysk kollega, der gerne modtager min pakker fra alverdens firmaer ;-)

Fik lige forbrændt 60.526 kcal på en enkelt cykeltur!

Så bliver flyvelægen sikkert glad, når jeg skal til det årlige lægetjek i næste uge (regner med det bliver til flere 100.000 kcal bare alene i denne uge!

PS Håber ikke flyvelægen er alt for smart og kigger på ruten – på et tidspunkt rundede jeg da 911 km/t. på min CRJ-specialcykel og dagens cykeltur var på hele 3.167 km *LOL*


Og så har jeg glemt at medtage de 252 km fra København til Billund, hvor dagens “cykeltur” startede ;-)

Kalorievenlige og -fjendtlige fitnessapplikationer ;-)

Som sikkert alle andre har jeg downloadet både Endomondo og RunKeeper til både min iPhone og min HTC og sammen med min gode gamle Garmin 305 Forerunner tracker og logger jeg mange af mine træningsture.

Det sjove er, at der er meget stor forskel på hvor mange (eller få) kalorier, de synes jeg bruger på turen.

I dag cyklede jeg fx 20.89 km på 1:00:13 (autopaused) på min mtb, og det kom der vidt forskellige resultater ud af:

  • Garmin mener, at jeg har brugt 1.118 kalorier.
  • RunKeeper (på min HTC) mener, at jeg kun har brugt 610 kalorier.
  • Endomondo (på min iPhone) mener, at jeg har brugt hele 1615 kalorier.

Garmin holder sig meget tæt på gennemsnittet, så det ligger nok deromkring – hvorfor der er så stor forskel på RunKeeper og Endomondo (eller er det iPhone og HTC) må jeg eksperimentere lidt med.

Er der andre, der har lagt mærke til den forskel?

Føler mig lidt forurettet…

I dag var jeg lige en forbi en større dansk sportskæde for at købe en hulahop-ring med vægte, og stillede mig gladeligt op i julekøen for at betale. Alle kunderne før mig blev spurgt, om det de købte var en gave eller til dem selv, og jeg stod lidt og forberedte mig på at give et kækt svar, når nu det blev min tur.

Men – det gjorde den kvindelige ekspedient slet ikke i mit tilfælde. Hun satte bare et byttemærke på, og det var det!

Ligner jeg ikke en, der bruger hulahopringe til min daglige træning *LOL*

Er den ikke lækker?

BMW M-bike

Sidder lige og kigger efter en lækker gadecykel til supplering af mine to mountainbikes (en på Sjælland og en i Jylland), og så faldt jeg lige over denne BMW M-bike – er den ikke lækker (kommentarer modtages gerne)?