En hjerteløs caesarsalat

I forgårs fik jeg så atter en (stor) caesarsalat fra Propel’Away i Billund – desværre igen uden større smagsoplevelse.

Normalt har jeg været meget tilfreds med især de faste retter fra Restaurant Propellens takeaway-afdeling, hvor de for et stykke tid siden skiftede menukortet og fik en stor cæsarsalat på kortet.

Jeg er normalt vild med den salat, og især efter mine efterhånden utallige besøg på MASH, hvor de har en suveræn caesarsalat (kan varmt anbefales), men også efter et par gode oplevelser (Hilton i Guayaquil, Equador står stadig frisk i erindringen, hvor vi var til Word Shoot i 2005, hvor tjeneren lavede den ved bordet) rundt omkring i ind- og udland.

Ud over selve ingredienserne er dressingen efter min mening et meget vigtigt element, der får det hele til at flyde sammen til en ret – og ikke bare en grøn salat lavet uden følelse.

Jeg har tidligere prøvet salaten lige da den kom frem, og var som tidligere nævnt ikke imponeret, hvilket jeg også skrev til Restaurant Propellen – dog uden at få svar i modsætning til, da jeg sendte dem en rosende bedømmelse af deres takeaway-koncept.

Salaten er ikke blandet (parmesan, rødløg og cherrytomater er blot lagt på et stort lag af hjertesalat (romaine), dressingen er nærmest fraværende og består efter min oplevelse af en teskefuld cremefraiche eller lignende uden smag og meget store brødcroutoner og et meget lille kyllingebryst (som man selv skal skære ud, men det skyldes nok hensynet til at det skal kunne holde sig varmt) – alt i alt altså en hjertesalat uden hjerte.

caesarsalat (fra Miras madblog)

I en rigtig caesardressing er der både æggeblommer, ansjosser (dog ikke i den såkaldte oprindelige opskrift), dijonsennep, hvidvinseddike, worcestershiresauce, hvidløg og peber m.v. – jeg kunne ikke smage nogen af delene

Jeg har dag spurgt dem hvordan de laver dressingen, og det skulle altså være lige efter bogen med ansjosser og det hele, så måske er det bare mine smagsløg der ikke virker i Billund ;-)

Jeg vil gerne understrege, at resten af de retter jeg har prøvet hos dem smager ganske, ganske storagtet og der er som regel rigelig mad. I dag fik jeg en helstegt oksefilet og i stedet for sovs og kartofler bestilte jeg ekstra grøntsager i stedet (prøver lige den der stenalderkost man snakker så meget om), og jeg skal da love for jeg blev forkælet – at jeg så også havde været forbi den lokale købmand og købt nogle ekstra grøntsager var kun med til at sætte point ind på grøntsagskontoen ;-)

Jeg vil foreslå at de begrænser portionen lidt (den er er rigelig stor) og så bruger lidt mere energi på at lave en bedre dressing (og så også blander salaten med dressingen inden den udleveres).

Stram propellen!

I denne uge er jeg på morgensling i BLL, så nu skal jeg selv sørge for både frokost og aftensmad, som vi jo ellers plejer at få fra Propellen (og som generelt ligger i den gode ende af skalaen).

Jeg snupper ofte deres take-away (Propel’Away), der generelt er (har været) helt i orden, men nu er det tid til et lille surt opstød.

I går fik jeg en stor Cæsarsalat fra deres nye menukort, og det var den kedeligste Ceasar jeg nogensinde har fået. Et par skiver kyllingbryst, en enkelt cherrytomat eller to, et par ringe rødløg og så nogle KÆMPE brødcroutoner, et par flager parmesanost og så en kæmpeportion hjertesalat. I bunden lå en smule dressing, som skulle binde det hele sammen.

Konceptet lød fint, men det var helt uden smag og fik mig på intet tidspunkt til at tænke Ceasar. Helt ærligt, så følte jeg mig noget snydt til en pris af kr. 98 – så hellere  den fantastiske MASH-udgave (heldigvis skal jeg til Århus i næste uge, og skal bo i samme bygning som MASH).

I dag valgte jeg så dagens ret, også kaldet Kaptajnens favorit, som bød på indbagt kalkun med dagens kartoffel, dagens grønt og sauce provencale – en ret, som vi tidligere har fået på jobbet, og så jeg så frem til at smage igen.

Hjemme måtte jeg så sande, at propellen havde snurret lidt for hurtigt rundt, for indbagningen bestod i dag (i modsætning til tidligere) af et stykke bacon – og det har vist ikke meget med indbagning at gøre, men til gengæld var kartoflen iskold ;-)

Så kære Propel – kom ud af feathermode og kræs lidt mere for retterne, så I kan leve op til jeres motto øverst på jeres side, så prøver jeg spændt nogle af de andre retter på et tidspunkt (i morgen laver jeg dog selv mad med Helles fine oksekød).

PS Det ville være fantastisk, hvis I kunne offentliggøre kaptajnsretten et par dage eller tre frem, så man kunne planlægge hvornår man vil springe madlavningen over ;-)