Opdatering af WordPress Plugins på Synology NAS

Jeg har i længere tid kæmpet lidt med at få opdateret plugins i min WordPress installation på min Synology (www.innovate.dk), da plugin’en ikke kunne overskrive eksisterende mapper.

Efter længere tids søgen hos bl.a. Pedro og især Romain44 på Synology’s forum har jeg nu fundet løsningen.

Det handler om, at WordPress-mappen anvender brugeren nobody og i stedet skal anvende brugeren http.

Du kan ændre dette ved at aktivere telnet/ssh i Synology’s kontrolpanel og så via fx Putty skrive følgende:

> chown -R http:http /volume1/web/innovate (eller hvad din mappe nu hedder)

Nu virker det fint!

Jeg vil også have en Esc-tast på min iPad

Jeg har længe vidst, at der var noget der manglede. Noget der gav mig kontrollen over mine nye enheder. Som gammel, nej erfaren hedder det jo, Windows-bruger, så har jeg ligesom savnet noget på min iPad (version 1).

Ved at læse dagens ComOn har jeg fundet ud af hvad det er jeg mangler. Det er jo Esc-tasten!

Esc

Jack Dennerlein fra Harvard School of Public Health, der er ekspert i interaktion mellem mennesker og computere, fortæller, at det er den tast der giver dig (en følelse af at have) kontrollen over din computer.

Så nu må jeg ud at lede efter en Esc-tast til min iPad, min iPhone, min HTC og alle de andre gadgets, man efterhånden har fået samlet sammen ;-)

 

WordPress som database

Jeg har længe ledt efter et plugin til WordPress, som gør det nemt at bruge WordPress som en database – rent faktisk som en ægte relationel database, hvis man har de lyster!

Hvis man har mange forskellige sider og indlægstyper, kan du sagtens bruge WordPress’ standardbrugergrænseflade, men skal du oprette forholdsvis mange ensartede sider – fx beskrivelse af huse, du har til salg som ejendomsmægler, brugte motorcykler eller biler, bøger, kurser, websteder – fortsæt bare listen selv, så har du brug for en lidt mere avanceret brugergrænseflade til oprettelse af indholdet.

I populært sprog kaldes dette for indholdskonstruktion, content construction, og systemer til dette kaldes for CCK (oprindeligt fra Drupal), som betyder content construction kit.

I WordPress kan du som standard oprette sider, pages, og indlæg, posts, men hvad hvis du gerne vil oprette huse, motorcykler, biler, bøger, kurser, websteder?

Der findes flere forskellige CCK-løsninger til WordPress, men jeg er lige begyndt at arbejde med Types og Views fra OnTheGoSystems, og foreløbigt ser det utroligt spændende ud!

Plugin’et Types bruges til at oprette dine egne posttyper og taksonomier i WordPress, mens Views giver dig mulighed for at vise dine oplysninger på mange forskellige måder – svarer nærmest til forespørgsler, views, i relationelle databaser.

Types giver dig mulighed for:

 • Håndtering af brugerdefinerede posttyper
 • Håndtering af brugerdefinerede felter
 • Håndtering af brugerdefinerede taksonomier
 • Håndtering relationer mellem forskellige poster

Views giver dig mulighed for at:

 • Indlæse indholdet fra databasen og vise det på præcis den måde som du ønsker det.
 • Oprette sidevisningsskabeloner
 • Oprette lister
 • Oprette tabeller
 • Oprette grids
 • Oprette sliders
Plugin’et Types er gratis, mens Views koster USD 49,00 om året.

 

 

WordPress

Jeg har de sidste par måneder arbejdet en del med opsætning af forskellige hjemmesider i WordPress – herunder også mit eget firma Innovate, der trængte til en gevaldig overhaling (for at sige det mildt).

Hjemmesiden var lavet for ca. 15 år siden i FrontPage (faktisk mens jeg lå i sengen med hold i ryggen og den bærbare – og de var store dengang – stående på et sengebord), og så har den bare ligget der ude på nettet og samlet støv og blevet mere og mere utidssvarende.

Jeg fik lavet et par yogasider (Bjerring Yoga og Benefit Yoga, der valgte samme skabelon) og så også MX-Shop i Odense. hvor den fik lidt mere gas ;-)

Derefter kom det til min egen side, og den er i øjeblikket under kraftig udbygning idet jeg skal have lagt en masse kurser og kursusmaterialer ind i databasen og så programmeret WordPress til selv at holde styr på disse – i modsætning til gode gamle FrontPage, hvor man jo selv skulle lave hver eneste side.

Jeg fik også lavet en gratis webshop i WordPress med WooCommerce og temaet Mystile fra WooThemes til en af mine gode venner, der som fotograf bruger den til bestillingsside til bestilling af billeder.

Jeg har derigennem fået en del WordPress-erfaring, og jeg vil nu også skrive indlæg her på min blog om forskellige plugins og dele ud af mine erfaringer.

Nu med UPS

Har lige opgraderet min NAS-serverpark med en UPS, så nu kan de bare tage strømmen.

Trust 1300 VA

Det endte med en Trust 1300 VA (model PW-4130M), og for ca. 850 danske spænd får man altså både en UPS og en forsikring på EUR 20.000 på tilsluttet udstyr (må vist hellere få nærlæst de forsikringsbetingelser).

Den er selvfølgelig koblet direkte på min Synology DS1511+ med et USB-kabel, så NAS’en selv hopper i Safe Mode, stopper alle services og afmonterer alle datavolumes for at hindre datatab.

GoodReader Crash and How to Fix it ;-)

Så fik jeg langt om længe opdateret min iPad (1’eren) til IOS5, og det tog sin tid – og det gør det sådan set stadigvæk, da den føles noget langsommere i brug ;-(

Jeg opdaterede selvfølgelig også de mange apps, der næsten dagligt kommer med en eller anden form for opdatering, og opdagede til min gru under dagens flyvning, at GoodReader ikke længere virkede (og det er min primære grund til at bruge en iPad, da man således kan have hele sit bibliotek med sig overalt).

Ved at kigge lidt i Apples App Store fandt jeg ud af, at det ikke er IOS5’s skyld, men opdateringen til GoodReader 3.9.0, som Good.iWare selv skriver på deres hjemmeside, hvor du kan downloade en lille utility (findes både til Mac og Win), der fixer problemet.

I mit tilfælde (Win7) crashede utilityen dog også, men jeg fik det løst ved at ændre programmets kompatibilitetstilstand, hvilket gøres på følgende måde:

 • Højreklik på programfilen i Windows Stifinder.
 • Klik på fanen Kompatibilitet.
 • Vælg fx Windows XP (Service Pack 3) i afsnittet Kompatibilitetstilstand.
 • Klik på OK.

Nu kører programmet uden problemer og du skal blot følge instruktionerne på skærmen.