Chicken Hill 2009 – og en senil skytte

Fredag og lørdag stod på IPSC-skydning alias Chicken Hill 2009 efter tre års pause, så der skulle lige gennemrodes et par Silvan-kasser eller tre for at finde fodbodstøvler, magasiner, høreværn og hvad der nu ellers skal bruges til et sådant stævne (som også viste sig at være DM, hvilket nok var lige optimistisk nok efter tre års stilstand ;-)

Fredag skød jeg prematch på de baner, som ellers skulle skydes søndag, da jeg skulle flyve søndag, mens jeg skød lørdagens baner helt normalt om lørdagen.

De første baner gik meget godt – selv om vejrguderne og undertegnede stadig ikke var de bedste venner. Det regnede bygevis i stride strømme med torden og lynild, så vi måtte søge ly køretøjerne mellem skydningerne (selv om min 4×4 hører til blandt de største, er den ikke lavet til en voksen mand med pistolbælte med fire hurtigtræksmagasinholdere og et 1911-hurtigtrækshylster fra Safariland, så det var en ren videnskab at knibe sig ind og ud af bilen uden at pistolen lavede alt for megen ravage ;-)

Desværre drillede min pistol en del og havde flere fødefejl på de fleste stages, hvilket er noget irriterende, når nu skydningen er på tid, men jeg kunne måske også lige renset den inden skydningen, da olien sikkert var blevet lidt stiv ;-).

Fredag aften gik derfor med at skille pistollen ad, rense den grundigt, og så samle den igen – jo, jeg kunne stadigvæk huske hvordan man gjorde, og så var jeg kampklar til start igen lørdag morgen på stage 5, hvor pistolen virkede helt perfekt efter hensigten og skytten nogenlunde efter hensigten ;-)

På den stage blev da til en 7. plads ud af 30 skytter i Standard-division (ja, det vidste jeg jo ikke på det tidspunkt, men følte det gik ok), så jeg var fuld af forhåbning til næste stage, hvor pistolen igen fik fødefejl, og så var den stage ikke værd at snakke om.

Sådan gik det resten af dagen. De stages, hvor pistolen virkede, gik det meget godt og jeg endte med at lægge på cirka samme placering som den første stage – selv stage 17, som var en slags Steel Challenge med ni stålmål fik jeg skudt på 6:09 (for de uindviede, så står man afslappet med pistolen ladt i hylster, hvorefter man på signal trækker og skyder målene så hurtigt som muligt – og efter tre år var jeg helt tilfreds med de seks SEKUNDER og 9/100, men blev da slået af syv andre skytter, hvor den hurtigste var Bo Stampe Madsen på 4:11).

 

Ladegreb efter ladegreb from Jørgen Koch on Vimeo.

Helt galt gik det (selvfølgelig den eneste stage, hvor der blev filmet) på stage 1 i hullet lige før frokost, hvor jeg måtte tage ladegreb efter ladegreb og så bare hælde patronerne ud af udkasterhullet (og endte da også med dagens længste tid, men jeg nød skydningen selv om jeg godt vidste, at jeg lige så godt kunne hylstre og så smide sten efter skiverne – det havde nok været hurtigere ;-)

Først i løbet af de sidste par stages (man er jo ved at være gammel ;-) gik det op for mig, at jeg sidst skød til Rooster Mountain i 2006 og der havde præcis de samme problemer med pistolen – eller magasinerne er det nok rettere sagt. Pludselig kom jeg i tanke om, at jeg der rendte irriteret rundt og forgæves forsøgte at låne magasiner.

Hvor dum man kan være – bare smide en defekt pistol (magasiner) i våbenskabet og så tage den frem efter tre år uden bare lige at træne en lille smule – så havde jeg nok (gen)opdaget fejlen og måske nået at udbedre den, men det er nok bare typisk mig.

SPS Standard Plus

Jeg har heldigvis allerede aftalt med en af de gamle gode drenge, at vi mødes til lørdagstræning næste lørdag, hvor jeg får lov til at prøve hans magasiner – så må vi se, om det er der fejlen ligger, så jeg kan nøjes med nogle nye magasiner eller skal ofre en større våbensmedsoperation (eller en helt ny skyder ;-)

Det var ganske hyggeligt at møde mange af de gamle – og også se, hvor mange nye der var kommet til. Jeg glæder mig til næste skydning – især, når jeg har fået pistolen til at virke efter hensigten!

Baltic Sea Shooting Competition 2009

I weekenden havde jeg fornøjelsen af at være “tvangsindlagt” af hjemmeværnet til at være med til at arrangere og deltage som skytte i Baltic Sea Shooting Competition 2009.

Denne konkurrence arrangeres på skift af Danmark, Sverige, Estland, Lithauen og Finland, og i år var det så vores tur. For fem år siden vandt jeg guld i pistol, og da jeg næsten ikke har skudt siden VM i Ecuador i 2007, var jeg lidt spændt på, hvordan det ville gå – som sædvanligt var der ikke tid til træning forinden.

At skydningen skulle foregå med politiets USB Combat gjorde det jo ikke nemmere, for det er altså ikke verdens bedste magasinudløser de har fundet på at lave – men det bliver i hvert fald ikke udlæst ved et uheld ;-)

Konkurrencen bestod af fem forskellige skydninger med fem forskellige våben, nemlig riffel M/95, let maskingevær M/62, let maskingevær LSW, maskinpistol MP5 og så pistol USB Combat i en IPSC-skydning. Hvert land stiller med et hold på fire skytter, og der er præmie (pokal og medalje) til bedste skytte pr. våben og til det bedste hold.

Vi fik gennemført skydningerne med større og mindre succes, så vi var lidt spændte på resultatet, der først blev bekendtgjort under en fælles middag om aftenen i uniform fin (ved I godt, at de kryber noget, når de ikke bliver brugt), og det endte faktisk meget godt for mig.

Det endte med, at jeg fik 1. plads og guldmedalje i riffelskydningen, en delt 1. plads i letmaskingevær LSW, en meget, meget tæt 4. plads i pistolskydningen, en 6. plads i let maskingevær og så vidt jeg husker desværre en 13. plads i maskinpistol. Det var sjovt at skyde igen, og i betragtning af, at det er lææænge siden jeg sidst har skudt, er jeg ganske godt tilfreds med resultatet og har fået lidt blod på tanden med henblik på at genoptage min IPSC-skydning, så snart der bliver tid til det.

Godt nytår…

…til alle – både kendte og fremmede (en fremmed er blot en ven, som du ikke har hilst på endnu).

Jeg håber 2008 byder på mange spændende oplevelser, og jeg vil i hvert fald prøve på at finde mere tid til både venner, familie og nogle flere ture på de tohjulede med måske en længerevarende tur langt væk hjemmefra enten i år eller næste år.

I år skal jeg blandet andet køre Tuareg Rallye i Marokko, Drezno – Wroclaw ’08 (Dresden – Breslau), til Italien med klubben og mange andre spændende ture.

Jeg håber også at få tid til at genoptage min IPSC-skydning – især da der jo i år er VM på Bali ;-), men det kræver jeg kommer i gang med træningen, og indtil april står der rally-træning og klargøring på programmet, så nu må vi se.

Arbejdsmæssigt tror jeg også 2008 byder på flere nye udfordringer – der er i hvert fald allerede nogle i støbeskeen, men det kommer I nok til at høre mere om på et eller andet tidspunkt.

Slip din indre rebel løs – det er sagt så mange gange før, men tåler gentagelse: Hvis dit liv var en film, ville du så gå ind og se den? Hvis ikke, så bed lige instruktøren om et nyt manuskript (og gør noget ved det)!